Tour of Academics op 31 augustus 2020!

Dit jaar is er geen Ware Opening van het Academisch jaar (Covid...), maar gaat WOinActie wel samen met de vakbonden de aandacht trekken op het grote aandeel tijdelijke contracten onder wetenschappelijk personeel. Omdat tijdelijke WP'ers vaak na een paar jaar aan een andere universiteit moeten gaan werken en zo van de ene naar de andere plek verhuizen om hetzelfde werk te doen (heel vaak: onderwijs zonder onderzoekstijd), is gekozen voor een actie die dat symboliseert  - namelijk er wordt tussen verschillende universiteiten gefietst.

De aftrap wordt gegeven in Amsterdam op 31 augustus, om 10 uur 's ochtends, met een groep fietsers die naar Utrecht fietst. Er zijn al genoeg fietsers aangemeld om het zeker door te kunnen laten gaan, maar er kunnen er nog heel wat bij. En wie weinig tijd heeft of niet wil/kan fietsen, is er de mogelijkheid om de fietsers uit te zwaaien. Het is fijn als er ook veel WP'ers zijn om hun collega's uit te zwaaien!

WOinActie en de vakbonden hopen uiteraard ook dit jaar veel landelijke en lokale pers te bereiken, dus hoe meer mensen, hoe duidelijker het wordt voor onze bestuurders en politici dat er iets moet veranderen aan deze situatie.

Aanmelden kan hier: https://www.aob.nl/tour-of-academics/ (je hoeft geen lid te zijn van een vakbond om mee te doen, maar als je lid bent zal de vakbond je vervoerskosten terugbetalen).

Reacties