Acties & Materiaal

View this page in English here

Materiaal:

Om WOinActie te promoten zijn er een aantal slides gemaakt, die u kunt toevoegen aan uw college. Breng hiermee onze zaak aan de man!
U vindt ander Nederlands en Engels promotiemateriaal van WOinActie (posters, flyers) in onze gedeelde Google Drive. Zie hieronder een voorbeeld:Komende/Huidige acties:

 • Demonstratie in Den Haag
  Omdat de minister onze eisen tot het schrappen van de bezuinigingen op universiteiten niet heeft ingewilligd en er nog altijd niet geïnvesteerd wordt in onderwijs, gaan we op vrijdag 14 december demonstreren om 13:00. De demonstratie start vanaf de Koekamp in Den Haag. Inmiddels steunen steeds meer CvB's van universiteiten onze acties. Sluit je ook aan, draag een rood vierkantje, kom naar Den Haag, doe mee, sluit u aan en laat de uni niet vergaan! Het tijdschema van de demonstratie is als volgt:
 • 13.10: Opening van de demonstratie: speeches door Rens Bod en Geertje Hulzebos
  13.20: protestliederen door Benjamin Fro
  13.30: beginnen met lopen vanaf Koekamp
  14.30: terugkeer op Koekamp
  14.40: afsluitende speech van Marijtje Jongsma namens VAWO en FNV
  14.50: optreden van Benjamin Fro

  Een aantal CvB's heeft toegezegd busvervoer naar de demonstratie te regelen, of de aanwezigheidsplicht niet te handhaven op deze dag. Hieronder zijn een aantal aanmeldformulieren te vinden voor bussen. Staat uw universiteit hier niet bij? Informeer bij uw lokale contact persoon hoe dit op uw universiteit zit.
  Universiteit Utrecht
  Radboud Universiteit Nijmegen
  Universiteit van Amsterdam
  Vrije Universiteit


 • Petitie op deGoedeZaak
  WOinactie wil graag iedereen, buiten en binnen de universiteiten, oproepen onze zaak te steunen en onze petitie op DeGoedeZaak te tekenen! Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op onze demonstratie aanstaande 14 december om 13 uur in Den Haag, dan kunt u op deze manier je steun tonen!

 • Wilt u helpen met het plannen van de actie? Neem contact op met de delegatie van je eigen stad. Houd deze blog en onze Facebook in de gaten voor aankondingen!

  Afgelopen acties:

  Bekijk voor een verslag van de acties ook het overzicht van artikelen uit de pers.

 • De actieweek van Maandag 24 september tot vrijdag 28 september
  Op Prinsjesdag, liep het ultimatum af dat WOinActie afgelopen 22 mei aan minister Van Engelshoven heeft gesteld. De eisen: bestaande bezuinigingsplannen op het wetenschappelijk onderwijs van tafel, en structureel 1,15 miljard per jaar erbij) zijn niet ingewilligd, en daarom heeft van maandag 24 september tot vrijdag 28 september de landelijke actieweek plaatsgevonden.
  Tijdens de landelijke actieweek zijn aan de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Vrije Universiteit, Universiteit Leiden en de Rijksuniversiteit Groningen colleges in de buitenlucht gegeven, om aandacht te vragen voor: de continue bezuinigingen op het WO (doelmatigheidskorting, lumpsumkorting),de almaar toenemende werkdruk en de overvolle colleges bij veel opleidingen.

 • De opening van het academisch jaar 2018
  Over het land hebben bij de opening van het academische jaar docenten en studenten rode vierkantjes gedragen.

 • Brief aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op 22 mei
  Op 22 mei is er een brief aan de minister verstuurd namens leden van WO-inactie, de FNV, ISO, VAWO, de LSVb en H.NU, om een ulimatum voor de politiek te stellen voor het voldoen aan de volgende eisen: 1. De doelmatigheidskorting moet van tafel en 2. er moeten netto, structurele investeringen komen in het WO in de vorm van universitaire docenten. In deze brief hebben we de actieweek aangekondigd. De originele brief is hier te vinden.